مقاله انواع ادبی
X
تبلیغات
امروز: جمعه 31 فروردین 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

مقاله انواع ادبی

مقاله انواع ادبی دسته: زبان
بازدید: 206 بار
فرمت فایل: pdf
حجم فایل: 313 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 39

انواع ادبی چیست؟ انواع ادبی، در ردیف نظامهایی از قبیل سبك شناسی و نقد ادبی، یكی از اقسام جدید علوم ادبی و یا به قول فرنگی ها یكی از شعبه ها و مباحث نظریه ادبیات Theory of literature است موضوع اصلی آن طبقه بندی كردن آثار ادبی از نظر ماده و صورت در گروه های محدود و مشخص است

قیمت فایل فقط 1,000 تومان

خرید

در ادبیات غرب از تلفیق تراژدی ـ كمدی Tragicomedy به وجود آمده است كه ارسطو در كتاب فن شعر از آن سخن نگفته بود؛ و یا در ادبیات ما مولانا از تلفیق غزل و مثنوی، قالب غزل ـ مثنوی را بر ساخته است كه بدیع نویسان سنتی از آن سخن نگفته اند و یا سعدی در قالب حماسی قصیده، به ادب تعلیمی (پند و اندرز) پرداخته است و از این رو در مختصات قصیده تغییراتی وارد كرده است.

شاهنامه از آن جا كه به طرح داستان های اساطیری و ملی قوم ایرانی پرداخته است، جنبه حماسی دارد و حماسه، شعر بلند روایی است. فردوسی برای طرح مطالبی مفصل ـ حدود شصت هزار بیت ـ ناچار بوده است قالب مثنوی را برگزیند. هم چنین در سده های نخستین ادب فارسی كه تفوق با آثار حماسی بود قالب قصیده رواج داشت و بعدها به عللی كه مشروحا در مباحث تاریخ ادبیات و سبك شناسی مذكور است، ادب غنایی كه در غزل متجلی می شود جای حماسه و قصیده را گرفت.

تینیاف Tynyanov یكی از فرمالیست های روسی می گوید :

«مساله تاریخ ادبیات و بحث تحول ادبیات، همان بحث جانشینی فرم های ادبی است.»

سلسله مراتب نوع یا نظام نوعی gener system در دوره های سبكی ما كم و بیش چنین است :

سبك خراسانی : قصیده، قطعه، مثنوی، رباعی، تركیب و ترجیع بند، غزل

سبك عراقی : غزل، مثنوی، رباعی، قصیده، قطعه، تركیب و ترجیع بند

سبك هندی : غزل، مثنوی، قصیده، قطعه

به نظر ما بهتر است بگوییم انواع، گاهی در دورانی مورد بی توجهی و غفلت قرار می گیرند، اما ممكن است در ادوار بعد دوباره تجدید حیات كنند، مثلا غزل بعد از رواج شعر نو مورد بی توجهی قرار گرفت؛ اما امروزه دوباره مرسوم شده است. چنانكه غزل امروزی تحت تاثیر شعر نو، تحول و تكاملی یافته است.

دیگر از مباحث انواع ادبی، بحث پیدایش انواع است كه در آن از پیدایش و حتی تاریخچه انواع ادبی سخن می رود. برخی از اشعار نو مثلا «پریا»ی احمد شاملو بر مبنای ترانه های عامیانه ساخته شده است و یا جمال زاده و صادق هدایت در نگارش برخی از داستان های خود، از مایه های ساختاری داستان های عامیانه‌وفولكلوریك‌استفاده كرده اند.


قیمت فایل فقط 1,000 تومان

خرید

برچسب ها : مقاله انواع ادبی , انواع ادبی , ادبیات , Theory of literature , Literary types

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر
لوگو نماد اعتماد الکترونیک
لوگو نماد اعتماد الکترونیک
logo-samandehi
'گارانتی خرید
logo-guarantee